Vrolijk Kozijnen
Duurzaamheid

Duurzaamheid

K-VISION kozijnen hebben een lange levensduur, bevatten gerecycled materiaal en zijn zelf volledig recyclebaar. Het kunststof materiaal waaruit K-VISION kunststof kozijnen bestaan, is tot wel tien keer herbruikbaar voor nieuwe kozijnen. Dat is minder belastend voor het milieu. Daarnaast dragen K-VISION kozijnen op de volgende manieren bij aan het hergebruik van kunststof materiaal:


  1. Het kunststof productieafval dat vrijkomt bij het produceren van K-VISION kozijnen wordt meteen verwerkt tot grondstof voor nieuwe kunststof kozijnen.
  2. In ieder K-VISION kunststof kozijn wordt standaard gerecycled materiaal toegepast.
  3. Wanneer u de oude kunststof kozijnen laat vervangen door K-VISION kozijnen, worden de oude kozijnen meegenomen. De materialen (glas, staal, kunststof) worden gesorteerd en het kunststof wordt vervolgens hergebruikt in de productie van nieuwe kozijnen.
  4. Aan het einde van de gebruikstermijn van K-VISION kozijnen kan het kunststof ook weer volledig worden gerecycled.

Zijn kunststof kozijnen energiezuinig?

Kiezen voor K-VISION kunststof kozijnen, is kiezen voor energiezuinig wonen en dat scheelt enorm in de portemonnee.

Wanneer een woning of gebouw nog voorzien is van oude (houten) kozijnen en enkelvoudig glas dan verdwijnt de warmte gewoon naar buiten. Weggegooid geld dus en niet energiezuinig. Is een woning gebouwd vóór 1995 dan kunt u ervan uitgaan dat er slecht isolerende kozijnen en ramen in zitten. Zelfs het dubbelglas van vóór 1995 isoleert veel minder als het huidige hoogrendementsglas dat twee tot drie keer beter isoleert!

De best isolerende kozijnen
De meest effectieve manier om een woning of gebouw optimaal te isoleren is zowel de kozijnen als het glas te vervangen. Hiervoor bestaan verschillende mogelijkheden, maar de beste investering zijn kunststof kozijnen die voorzien zijn van dubbel glas