Vrolijk Kozijnen
Isolatieglas

Isolatieglas

HR++ glas, oftewel hoog rendements glas, is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat.


De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met edelgas en is het glas aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert. Hoe goed HR++ isoleert kunt u aflezen aan de U-waarde in de tabel hieronder. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Soort glas

Isolatiewaarde (U-waarde)

Standaard dubbelglas

2,7

HR

1,7 - 2,0

HR+

1,3 - 1,6

HR++

1,2

Waarom kiezen voor HR++ ?

✔︎

✔︎

✔︎

Beperkt warmteverlies

Het grootste voordeel van HR++ glas is dat het goed isoleert waardoor u een aangename temperatuur creërt in huis. De meeste warmte gaat namelijk verloren via de ramen. De coating op de glasplaat beperkt dit warmteverlies doordat het zonnestralen doorlaat en de warmte van binnen deels weerkaatst. Het edelgas tussen de glasplaten beperkt het warmteverlies nog extra. Hierdoor isoleert deze beglazing 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas.

Bespaart energiekosten

Met HR++ glas bespaart u veel geld op uw energiekosten. Doordat het warmteverlies in huis beperkt is, hoeft u minder hard te stoken dan bij standaard dubbel glas. Voor een gemiddeld Nederlands rijtjeshuis met 20 m² aan glaswerk kan deze besparing op uw energierekening oplopen tot € 120 per jaar.

Extra zonwerende optie

HR++ glas heeft ook een verkoelende werking. Heeft u bijvoorbeeld grote raamoppervlakten waar de zon vol op staat, dan is een extra zonwerende optie iets voor u. Op het glaswerk zit dan een extra coating die minder zonnewarmte doorlaat dan standaard dubbel glas. Op zonnige dagen blijft het daardoor aangenaam koel in huis. Dit kan bijvoorbeeld bij een serre in de zomer erg prettig zijn.

Soort glas

Isolatiewaarde (U-waarde)

Standaard dubbelglas

2,7

HR

1,7 - 2,0

HR+

1,3 - 1,6

HR++

1,2