Vrolijk Kozijnen
Hout

Houten kozijnen

Voordelen 

- Mooie warme uitstraling

- Gaat lang mee (onderhoud is wel vereist)

- Makkelijk te bewerken

- Hout kan gerecycled worden

- Veelzijdig 

Het is namelijk zo dat hout van tijd tot tijd onderhouden moet worden. Het lak moet constant in goede staat gehouden worden om zo het hout te beschermen.


Dit betekent dus dat u minimaal één keer in de 5 jaar een schilder moet inhuren om de kozijnen te schuren, verven en lakken. Dit kan over een periode van bijvoorbeeld 25 jaar een behoorlijke kostenpost zijn.

Nadeel 

Waarom kiezen voor een houten kozijn?

✔︎

✔︎

✔︎

De natuurlijke uitstraling

De natuurlijke uitstraling van houten kozijnen en deuren kan door geen enkel materiaal goed worden nagebootst. Door de warme uitstraling brengen houten kozijnen direct meer gezelligheid in huis.

Levensduur

Nieuwe kozijnen zijn een grote investering en u wilt dan ook dat deze kozijnen lang meegaan. Als u kiest voor goede houten kozijnen is dit geen enkel probleem. Hardhout is een duurzaam en sterk materiaal. Door de compacte structuur is hardhout goed bestand tegen zelfs de meest extreme weersomstandigheden. Natuurlijk hebben houten kozijnen wel onderhoud nodig.

Makkelijk te bewerken

Houten kozijnen bieden meer dan een lange levensduur en uitstraling. Want hout is een makkelijk te bewerken materiaal.  Houten kozijnen geeft u eenvoudig een nieuw uiterlijk door ze te voorzien van een verse lik verf.