Houten kozijnen

Houten kozijnen komen in verschillende soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit bijvoorbeeld (tropisch) hardhout, vuren, grenen en meer. Het soort hout geeft uw kozijnen bepaalde eigenschappen. Zo is bijvoorbeeld hardhout onderhoudsvriendelijker dan een ander soort hout. In Nederland wordt hout al door de eeuwen gebruikt voor het produceren van houten kozijnen omdat hout diverse voordelen heeft. In combinatie met HR glas of dubbel glas bespaart u ook nog op uw stookkosten.

Voordelen van houten kozijnen

Waarom kiezen mensen voor hout? Hout geeft een bepaalde warme uitstraling vinden veel mensen. Hierdoor kan de waarde van uw woning aanzienlijk toenemen. De uitstraling van uw huis is namelijk een criterium voor velen om dat extraatje te betalen. Hout kan daarnaast ook jarenlang mee gaan.

  • Mooie warme uitstraling
  • Gaat lang mee (onderhoud is wel vereist)
  • Makkelijk schoon te maken en te houden
  • Hout kan gerecycled worden
  • Goed tegen weersomstandigheden

Nadeel van houten kozijnen

Het is namelijk zo dat hout van tijd tot tijd onderhouden moet worden. Het lak moet constant in goede staat gehouden worden om zo het hout te beschermen. Dit betekent dus dat u minimaal één keer in de 5 jaar een schilder moet inhuren om de kozijnen te schuren, verven en lakken. Dit kan over een periode van bijvoorbeeld 25 jaar een behoorlijke kostenpost zijn.

© Vrolijk Kozijnen. All Rights Reserved.

KVK 27178695

OVER VROLIJKKOZIJNEN

Importeur van Kömmerling  

K-vision Kunststof kozijnen

Voor aannemer en particulier 

Vrijblijvend advies en/of prijsopgave 


OPENINGSTIJDEN


Ma  - Vrij : 08:00 - 17:00

Zaterdag : 09:00 - 12:00

Zondag.  : Gesloten

Download nu onze folder!